feest
babyborrel - kraamfeest
babyshower
bar mitswa - bat mitswa
bedrijfsfeest
carnaval
doopfeest
examenfeest
familiefeest
feestartikelen
halloween
housewarming
jubileumfeest
kerstfeest
kinderfeest
moederdag
nieuwjaarsfeest
pasen
pensioen - vut
sinterklaasfeest
taart
trouwfeest
vaderdag
valentijnsdag
verjaardagsfeest
verlovingsfeest
vrijgezellenfeest

feestkaarten - uitnodigingen
leuke feestkaarten
uitnodiging kinderfeestjefeest plaatjes
leuke feest plaatjes

feestartikelen
verjaardag feestartikelen
goedkope feestartikelen
abraham feestartikelen
sarah feestartikelen
carnaval feestartikelen
halloween feestartikelen
sinterklaas feestartikelen
kerst feestartikelen
leuke kerstartikelen
feestartikelen kinderfeestjes
ballonnen

leuke feest tips
leuke babyshower tips
leuke kinderfeest tips
leuke geboorte tips
1001 tips voor feestjes TIP!
verjaardag abraham
verjaardag sarah
jubileum tips
huwelijksjubileum
goedkoop trouwen
trouwtips
leuke verjaardag tips
leuke verjaardag
verjaardagwijzer
halloween paradijsje
sinterklaas paradijsje
kerst paradijsje
halloween tips
1001 sinterklaas
leuke sinterklaas tips
leuke kerst
1001 kerst

feestelijke gedichten
verjaardagsgedichtjes
1001 verjaardagsgedichten
trouwgedichten
geboortegedichtjes
geboortegedichtjes en meer
feestgedichten plaatjes

feest teksten en zinnen
feest teksten
leuke kaart teksten
kaart teksten
leuke zinnen
mooie zinnen
leuke teksten
mooie teksten
tekstjes
spreekwoorden en gezegdenLeuke communiefeest tips

Leuke ideeen en tips voor een communiefeest, communie, communiefeest thuis, uitnodiging communiefeest, communiefeest organiseren, versiering communiefeest.

De communie is voor de meeste kinderen een groot feest. Uw zoon of dochter heeft na maanden van voorbereiding voor het eerst mee mogen doen aan het sacrament van de eucharistie in de kerk. Dat moet natuurlijk gevierd worden! Hoe moet u een communiefeest organiseren?

Als eerste moet u bepalen wie wordt uitgenodigd voor het feest. Wordt het een bescheiden familiefeest, gaat u met het gezin een weekendje weg of geeft u een groot feest met familie, vrienden en bekenden. Vergeet ook niet om vriendjes en vriendinnetjes van de communicant(e) uit te nodigen, want een feestje vier je natuurlijk het liefst met vriendjes en vriendinnetjes.

Bekijk hier de leukste uitnodigingen voor een communiefeest

Dan moet een feestlocatie worden gezocht, een communiefeest thuis vieren is een goede en meestal goedkope optie. Alleen niet iedereen heeft die mogelijkheid en dan moet er vaak toch gezocht worden naar een leuke andere feestlocatie. Begin daar vroegtijdig mee want veel zalen en restaurants zijn rond deze tijd snel volgeboekt.


Een communiefeest thuis vieren

Vaak is het goedkoper om een communiefeest thuis te vieren maar dan moet uw woonkamer wel groot genoeg zijn. Zeker wanneer u een lange gastenlijst heeft zal dit vaak niet het geval zijn. Heeft u een tuin dan kunt u enkele partytenten plaatsen en mocht het een prachtige zonnige dag zijn dan zijn enkele parasols geen overbodige luxe. Natuurlijk moet het geheel prachtig versierd worden.

Bekijk hier de leukste versieringen voor een communiefeest

Niet geheel onbelangrijk, welke maaltijd geeft u de gasten.

Veel ouders kiezen voor het lievelingsgerecht van het kind en mocht dat voor de volwassen niet zo geslaagd zijn, aangevuld met hapjes voor de oudere gasten.

Een lopend buffet is altijd handig omdat iedereen daar wel iets van zijn of haar gading vindt. Daarnaast, in de zomermaanden is een barbecue natuurlijk ideaal. Eventueel kunt u een ijskraam, een poffertjeskraam of een patatkraam huren.


Een communiefeest organiseren

Bij de organisatie van een groot communiefeest komt veel kijken, zeker wanneer u de organisatie in eigen hand wilt houden. Vergeet vooral niet dat het een kinderfeest is en dat het een geweldige dag moet worden voor uw kind. Een kind wordt niet gelukkig van lang stil aan een tafel zitten maar wil ook kunnen spelen en ravotten met leeftijdsgenootjes.

Zorg daarom voor voldoende kindervermaak tijdens het feest. Wanneer u een locatie huurt, het liefst een locatie met een (klein) speeltuintje of een binnenruimte waar de kinderen kunnen spelen. Heeft u voldoende ruimte dan kunt u een springkussen huren of een kleine draaimolen. Het is gebruikelijk dat alle gasten een klein bedankje mee naar huis krijgen. Het kan een leuke bedankkaart zijn met een foto van uw dochter of zoon.

Hier vonden we leuke bedankkaartjes voor een communiefeest

Een doosje met een mooi versierd cupcakeje is ook een leuk bedankje, bellenblaas voor de allerjongsten of richt een snoepbuffet in waarbij alle gasten een bedrukt papieren zakje mogen vullen met snoep, gegarandeerd een succes!


home
© feest-feesten-feestje.nl - leuke communiefeest tips, leuke tips voor een communiefeest